סריקת האתר בscreaming frog נותנת מושג לא רע על מבנה היררכיית האתר שאנחנו סורקים. בלחיצת כפתור ניתן לראות את האתר הסרוק במבנה של תרשים זרימה:
אבל מה אם אנחנו רוצים תצוגה ויזואלית יותר שתמחיש לנו (או ללקוח) כיצד האתר שלנו בנוי? כך שנוכל לוודא שהמבנה ההיררכי שלנו נכון, שהכל נמצא במקום הרצוי?
לשם כך הצפרדע נותנת לנו את כלי ה Visualisations.
הכלי הזה מייצר לנו תרשים של האתר בצורה ויזואלית כך שנוכל לראות את האתר בצורה היררכית וגם ממבט על.
לצורך הדוגמא סרקתי אתר מתכונים שמחולק לקטגוריות ותגיות.
לאחר שהסריקה מסתיימת ניתן לבחור את התצוגה שאנחנו רוצים תחת תפריט הVisualisations:
גרפים פשוטים
Crawl tree graph
זה הגרף הכי פשוט. הוא מציג את האתר מבחינת סריקה. כלומר – שימו לב שנקודת הפתיחה שזה דומין האתר – יופיעו כל הלינקים שמקושרים מהעמוד הזה – ומשם יבנה העץ.
כלומר – לגרף הזה לא אכפת מה המבנה ההיררכי של האתר מבחינת כתובת URL – אלא רק לפי הסריקה. אם יש עמוד שמקושר מעמוד הבית – הוא יוצג ברמה שניה גם אם הוא נמצא תחת קטגוריה. וכך בתמונה הזו תוכלו לראות שברמה השניה יש גם קטגוריה (עוף) וגם מתכון (עוגת גבינה) שנמצא בכלל תחת קטגוריית קונדיטוריה.
בגרף זה נשתמש כשנרצה לבדוק את מבנה האתר שלנו ומיקום העמודים מבחינת מרחק הסריקה מדף הבית.
Directory crawl graph
זה עושה בדיוק את מה שהגרף הקודם לא עושה – מראה את היררכיית מבנה האתר. כלומר – לא מעניין את הגרף הזה איזה עמוד מקושר ומאיפה. הוא פשוט מציג את האתר לפי מבנה הURL. וכך ניתן לראות את כלל העמודים תחת קטגוריה מסויימת.
שימו לב שגרף זה יעיל רק בתנאי שהיררכיית האתר שלכם תקינה מבחינת מבנה URL. כלומר – אם הפריטים תחת הקטגוריה לא יכילו את הקטגוריה בURL (למשל: domain.co.il/category-name/item) אלא יהיו על הדומיין ישירות (domain.co.il/item) הגרף לא יציג את הפריטים תחת הקטגוריה – אלא ישירות תחת הדומיין ולא תוכלו לראות את מבנה האתר בגרף הזה.
גרפי Force Directed
אז עד עכשיו ראינו 2 גרפים מאוד "פירמידיים" שמראים לנו את מבנה האתר בצורה מאוד קרה.
אבל מעבר למבנה הפשוט של האתר – אנחנו לא יכולים להוציא הרבה מידע.
לכן הצפרדע מציעה לנו עוד 2 תצוגות נהדרות שיתנו לנו המחשה הרבה יותר ויזואלית לגבי מבנה האתר:
Force Directed Crawl Diagram
התרשים הזה מציג לנו את גרף Crawl tree graph בצורה שממחישה לנו את האתר ממבט על. כאן נוכל לראות את כל האתר על פי תצורת הסריקה (כלומר – איך הזחלן עובר מקישור לקישור) וכך נוכל לראות את כל עמודי האתר.
ניתן כמובן לקבל תקריבים באמצעות הגלילה של העכבר. ובמידה ורוצים להתמקד בקטגוריה ספציפית – לוחצים Shift ומקש שמאלי של העכבר – והתרשים יתמקד בקטגוריה שעליה לחצנו.
Force Directed Directory tree Diagram
התרשים הכי טוב והכי משמעותי לראות את המבנה ההיררכי של האתר. כאן התרשים ממש מחלק את התצוגה לפי מבנה ההיררכי של הURL. וכך ניתן להתמקד ממש בקטגוריות ספציפיות או תגיות – ולראות כל מה שמתחתיהן. בצורה זו אפשר לראות מה הקטגוריות עם מירב הפריטים ואיפה משקל התוכן הרב ביותר – הכלי הזה הוא כלי מאוד מאוד יעיל בהמחשה של אתרי ענק. ניתן לראות בקלות את המבנה של האתר ואת כמות התוכן והעמודים שיש תחת כל קטגוריה בצורה הטובה והמוחשית ביותר.
נכון שכאן, בניגוד לגרפים האחרים, אנחנו לא רואים ויזואלית את שמות וכתובות העמודים והקטגוריות על הגרף עצמו – זה בגלל מבנה הגרף והמורכבות הויזואלית שלו. אבל מעבר עם העכבר על כל עיגול יתנו את כל המידע. לחיצה על כל עיגול – תקפל את כל המבנה תחתיו – כך שנוכל להציג רק את מה שרלוונטי לנו.
גם כאן ניתן להתקדם ולהתמקד עם הגלילה של העכבר ובמידה ורוצים להתמקד בקטגוריה ספציפית – לוחצים Shift ומקש שמאלי של העכבר – והתרשים יתמקד בקטגוריה שעליה לחצנו.
דברים נוספים
- כל תרשים שאתם מציגים ניתן לשמור בפורמט SVG או HTML באמצעות לחיצה על ctrl+s.
- כל תרשים ניתן להזיז, להתמקד ולהתרחק באמצעות משחקים עם העכבר.
- חשוב מאוד שמבנה הURL של האתר שלכם יהיה תקין. אחרת כל האתר יוצג תחת דומיין האתר ולתרשים לא תהיה שום משמעות.
פצצה, כל הכבוד אסף
מצויין! באמת עזר לי לגלות בעיות באתר ולשפר מיקומים