דף הבית -> Screaming Frog למתקדמים -> למה יש באתר שלי אזהרת אבטחה למרות שיש SSL?

למה יש באתר שלי אזהרת אבטחה למרות שיש SSL?

גוגל כבר הצהירו לא פעם, ועכשיו אנחנו רואים כבר עדויות בשטח, שאתר בלי SSL – עלול להפגע. אז נכון שעדיין לא רואים הוכחה בשטח לירידות מיקומים כתוצאה ממחסור בSSL (או עליה בעקבות התקנת SSL באתר) אבל מה שכן רואים זה אזהרות. אנחנו רואים שדפדפנים מודיעים שהאתר לא מאובטח – וגם אם לאתר יש SSL והוא יושב על HTTPS בלי אזהרה בכניסה- אם יש בעמוד עצמו רכיבים שסותרים את הSSL – גם אז יש לנו הודעת אזהרה בראש הדפדפן.

משהו כזה:

אז אנחנו רואים שלמרות שיש HTTPS – עדיין ישנה הודעת שגיאה. אבל הדפדפן עדיין לא אומר לנו מה לא בסדר וזה יכול להיות מלא דברים – תמונה, קובץ, סקריט ועוד.

אבל אנחנו רוצים אתר 100% מאובטח! אז איך נגלה מה הבעיה?

אז קדימה לצפרדע!

פותחים את הצפרדע בMODE של LIST – כי אנחנו לא צריכים סריקה על כל האתר אלא רק של עמוד ספציפי. (למרות שלפעמים הבעיה היא גורפת על אתר שלם – ואז נשתמש בSPIDER)

נלך ל configuration->spider

ונגדיר את ההגדרות הבאות:

בBASIC נבטל את רעשי הרקע ונתמקד רק במה שאמור להביא תוצאות רלוונטיות:

בRandering נקבע JavaScript כדי לקבל את כל המרכיבים של העמוד ונבטל את צילום המסך. מיותר.

ולסיום – בAdvanced נבקש מהצפרדע לסרוק גם הפניות כדי לוודא שאנחנו לא מפספסים כלום, ונבקש מהצפרדע לסרוק את הHTML – כדי שנוכל לאתר את מקור התקלה (אם צריך).

לוחצים Upload ומכניסים את כתובת העמוד שאנחנו רוצים לסרוק:

 

נותנים לצפרדע להתחיל לקפוץ ומחכים לתוצאות… שימו לב שבגלל ההגדרות שלנו – יקח לצפרדע יותר מכמה שניות בשביל לסרוק את כל העמוד והנספחים שלו. אז לא לדאוג…

כשסוף סוף עולות התוצאות – עוברים לטאב Protocol ובוחרים בפילטר HTTP.

שם יסתתרו להם כל הרכביבים שנמצאים באתר שהם לא HTTPS אלא עדיין HTTP. העניין הוא שגם אם יש לנו הפנייה גורפת באתר שמפנה מHTTP לHTTPS – עצם קיומו של לינק בקוד עלול להפריע לתעודת אבטחה.

תראו במקרה שלנו – מצאנו תמונה אחת בעמוד שהמקור שלה הוא HTTP. נכון שהמערכת עושה הפניה אוטומטית (שימו לב בצד ימין של התמונה למטה – יש הפניית 301 לHTTPS) – אבל זה מאוחר מדי… העמוד לא יקבל אור ירוק.

אז אחרי שמצאנו מה הבעיה – מחפשים בקוד האתר שביקשנו מהצפרדע לאסוף לנו (מסמנים את כתובת העמוד – ואז בוחרים למטה בview source):

ומשם נאתר את המיקום של הלינק במקום שהוא נמצא – זה יכול להיות בעמוד עצמו, בCSS, במערכת ניהול או בקוד האתר \ התבנית – נשנה להם את הלינק מHTTP לHTTPS – ובגדול זהו.

מנקים קאש, מרעננים את האתר ובודקים מה אנחנו מקבלים בדפדפן:

זהו. ניצחנו.

כדאי לקפץ גם...

איך לסרוק את גרסת המובייל של האתר?

הביטוי "מובייל פירסט" כבר הפך שגור עוד מ2017. אבל הScreaming frog מותקנת לנו על המחשב - וכברירת מחדל נותנת תוצאות של סריקת דסקטופ. אם לאתר יש גרסת מובייל שיושבת על כתובת אחרת (למשל m.site.com) הכל בסדר - שמים את כתובת האתר - וסורקים (כמובן שמומלץ לעשות exclude לכתובת אתר הדסקטופ כדי שהוא לא יופיע בסריקה - במקרה ויש קישורים בניהם). אבל מה עושים אם האתר רספונסיבי? או שלגרסת המובייל יש הפניה לאתר הדסקטופ שמזוהה לפי רזולוציית מסך - ואז ברגע שנרצה לסרוק את גרסת המובייל - האתר יפנה אותנו לדסקטופ...

איך לתזמן סריקת אתר בצפרדע

הצפרדע המצווחת מאפשרת לסרוק אתרים במרווחי זמן קבועים. כלומר - קובעים לצפרדע מה היא צריכה לסרוק, מה הפלט שאנחנו רוצים לקבל - והצפרדע תרוץ בזמן שקבענו. כך נוכל לייצר מפות אתר עדכניות, לסרוק קישורים נכנסים, לייצר גרסאות מעקב אחרי אתרים או עמודי נחיתה ועוד!

תגובה אחת

  1. הבעיה הזו אכלה לי ת'ראש בכמה אתרים, ובאמת הצפרדע עזרה לי לפתור את זה כמו שצריך. בהתחלה חשבתי שקישורים יחסיים ולא אבסולוטיים ימנעו מזה לקרות, אבל לא נראה לי שאפשר להבטיח תצורה כזו בכל האתר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.